בספרים הישנים כתוב, שהנביא מוחמד המליץ לאכול “טאלבינה” –
מעדן של שעורה בחלב עם דבש ופיסטוקים.
הוא אמר על הטאלבינה : “הטאלבינה נותנת מנוחה לליבו של החולה, הופכת אותו לאקטיבי ומסייעת בהקלת הכאב והצער.
“במטבח הספאניולי, של יהדות ספרד, יש מעדן דומה שאומנם לא מוכן משעורה עם חלב,
אלא מאורז עם חלב, אבל הוא נהדר לא פחות!
ונקרא:”סוטליאץ’ – ארוז קון לצ’ה”- מעדן פודינג אורז בחלב עם קינמון…תענוג רצוף.
השילוב של אורז, חלב וקינמון,
מביא ברכה ושגשוג לחיים, שמחה ללב ומסלק את העצבות והדיכאון.
לכן, סבתא שלי הייתה מגישה את המעדן, לארוחת הבוקר,
שיהיה יום מבורך, לב שמח ופרנסה טובה.תנסו גם אתם.
מתכון:
1 כוס אורז
2 כוסות חלב
2 כוסות מים רותחים
סוכר לפי הטעם (או 7 כפות סוכר, למי שרוצה)
1 שקית סוכר וניל
מעט קינמון לקישוט
לשדרוג:חבילת שמנת לבישול של השף הלבן.
הוראות הכנה:
1. מניחים את האורז בסיר ושופכים עליו את המים הרותחים.
2. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהאורז מתרכך ורוב המים נספגים (להשאיר את האורז קצת לח ורטוב)
3. מוסיפים את החלב והשמנת וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהנוזלים נספגו.
4. מוסיפים את הסוכר ומערבבים במרץ.
בוזקים קינמון לקישוט.
בהצלחה
האמת שלא מספרים לכם על המסקוטה האדומה
בעוד שמיסטיקנים באינטרנט, טוענים שזה חומר קבלי לאהבה והרמוניה,האמת היא שונה, ומסתירים אותה מכם (מסיבות מסחריות, או מחוסר ידע)וזה עלול להיות מסוכן לכם.אני לא רוצה