שמעתם כבר על המתכון המנצח?

רובי יהודה

רובי יהודה

בספרים הישנים כתוב, שהנביא מוחמד המליץ לאכול “טאלבינה” –
מעדן של שעורה בחלב עם דבש ופיסטוקים.
הוא אמר על הטאלבינה : “הטאלבינה נותנת מנוחה לליבו של החולה, הופכת אותו לאקטיבי ומסייעת בהקלת הכאב והצער.

“במטבח הספאניולי, של יהדות ספרד, יש מעדן דומה שאומנם לא מוכן משעורה עם חלב,
אלא מאורז עם חלב, אבל הוא נהדר לא פחות!
ונקרא:”סוטליאץ’ – ארוז קון לצ’ה”- מעדן פודינג אורז בחלב עם קינמון…תענוג רצוף.

השילוב של אורז, חלב וקינמון,
מביא ברכה ושגשוג לחיים, שמחה ללב ומסלק את העצבות והדיכאון.
לכן, סבתא שלי הייתה מגישה את המעדן, לארוחת הבוקר,
שיהיה יום מבורך, לב שמח ופרנסה טובה.תנסו גם אתם.
מתכון:
1 כוס אורז
2 כוסות חלב
2 כוסות מים רותחים
סוכר לפי הטעם (או 7 כפות סוכר, למי שרוצה)
1 שקית סוכר וניל
מעט קינמון לקישוט
לשדרוג:חבילת שמנת לבישול של השף הלבן.

הוראות הכנה:
1. מניחים את האורז בסיר ושופכים עליו את המים הרותחים.
2. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהאורז מתרכך ורוב המים נספגים (להשאיר את האורז קצת לח ורטוב)
3. מוסיפים את החלב והשמנת וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהנוזלים נספגו.
4. מוסיפים את הסוכר ומערבבים במרץ.
בוזקים קינמון לקישוט.
בהצלחה 🙂

ארוז קון לצ'ה

אהבתם את הפוסט?  שתפו אותו עם החברים 😊

שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

פוסטים אחרונים

רחצה ריטואלית
רובי יהודה

מי הכהנים ורחיצה ריטואלית

“מית הכהנים” הם מי כהנים מבושמים בניחוחות פרחים, אשר הכהנים נטלו בהם את ידיהם,
בבית המקדש ואף בבתי הכנסת (החל מהמאה ה 16 ואילך).
את שארית מי הכהנים נתנו לנזקקים למען ניסים, ריפוי, פיריון, שקט נפשי וכד’.
האמונה בהלכות טומאה וטהרה וביכולות הסגוליות של מים מבושמים
(בשילוב עם ההתפתחות שחלה בתחום זיקוק הבשמים, בימי הביניים והלאה)
תרמה רבות לשימוש בתמציות צמחים מבושמות כפרקטיקת ריפוי עממית.

קרא עוד く

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

iw עִבְרִית
X

טופס יצירת קשר

המוצר התווסף לסל הקניות בהצלחה.

דילוג לתוכן